AKÜDER' den Mesleki Eğitime Destek.

Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (AKÜDER) ve İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetiştirilmesi için "Akümülatör Yönetimi Mesleki Eğitim Projesi (AYMEP) İşbirliği Protokolü" 12 Ekim 2012 tarihinde imzalandı.

Proje kapsamında; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin, akümülatörlerin üretimi, taşınması, geçici depolanması ve geri kazanımına yönelik nitelikli elemanlar olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir.

Sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi, beceriye sahip kalifiye elemanların yetişmesine büyük katkılar sağlayacak AYMEP ile İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve AKÜDER tarafından; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinde mevcut olan atölye, laboratuar ve eğitim donanımlarının bakım, güncelleme ve onarımlarının yapılması, üniversitelerden ve sektör uzmanlarından destek alınması, mesleki müfredat ve standartlarının geliştirilmesi, meslek dersi öğretmenlerine sektörde hizmet içi eğitim yaptırılması, işletme ziyaretleri, yazılı ve görsel dokümanların sağlanması, mesleki fuarlara katılım ve öğrencilere staj olanaklarının sağlanması için işbirliğine gidilecektir.

İmza töreninde konuşan AKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Acar, AYMEP'in akümülatör sektörünün ihtiyaç duyduğu vasıflı elemanların yetişmesi için gerekli eğitim altyapısına zemin hazırlayacağını belirtti. AYMEP ile sektördeki istihdam olanaklarının da artacağına değinen Acar şöyle devam etti: Derneğimiz ülkemizin geleceği olan gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermektedir. Proje kapsamında ilave eğitim alarak fark yaratan öğrenciler akümülatör sektöründe üretim, depolama ve geri kazanım faaliyetlerinde öncelikli olarak görev alacak ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır. Projenin gençlerimize, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Muammer Yıldız; AYMEP ile özellikle sanayide mesleki eğitimin destekleneceğini kaydetti. Geri kazanım konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturma, bilinçlendirme ve çevresel duyarlılığın arttırılmasının önemine değinen Yıldız, "İstanbul gibi büyük bir metropolde hayata geçireceğimiz bu proje, eğitim faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandıracak ve diğer kurumlara da örnek teşkil edecektir. AYMEP için öncelikle İstanbul Avrupa Yakasındaki bir Meslek Lisesinde pilot uygulama başlatılacaktır. Bu anlamda mevcut laboratuar iyileştirilecek veya yenisi kurulacak, müfredat programı belirlenecek, branş öğretmenlerine eğitim verilecek, gerektiğinde üniversitelerden ve sektör uzmanlarından destek alınacaktır. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından protokol, İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve AKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Acar tarafından imzalandı.

İmza töreninde ayrıca İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, AKÜDER'den Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Baykal, Çevre Danışmanı İslam Sadıker, Büro Yönetici Serpil Özkan hazır bulundular.